icetea2

Jaaaa en ny uge står for døren, og det er skønt! Jeg elsker mandage og jeg elsker at vi får lov at starte lidt forfra om mandagen. Nogen der har det på samme måde?

I går lovede jeg at der ville komme en opskrift ind på hjemmelavet iste – og den er her! Men jeg vil ikke kalde det en decideret opskrift, da det er så nemt at lave. Isteen laves aftnen før, og er klar om morgenen. Den er perfekt til de varme dage, hvor man har lyst til noget koldt og lækkert at drikke.

Nu vil jeg tage fat i en masse arbejde jeg har ladet ligge gennem studenterugen, og så har jeg vist også en lejlighed der trænger til en kærlig men fast hånd!

icetea

»Pukka Lemongrass & Ginger: Delightfully fresh & uplifting!«

icetea1

How to: Sæt 2-3 tebreve i en kande med koldt vand – helst en kande med mulighed for at sætte låg på. Den stilles i køleskabet natten over, og om morgenen presses et par friske limefrugter ned i isteen og tebrevene tages ud. Jeg brugte Pukka’s Lemongrass & Ginger for en lidt syrlig og frisk variant, men alle tebreve kan i princippet bruges. Hvis du går for en lidt sødere variant, er det muligvis en god ide at røre lidt sukrin/andet sødemiddel i, eller tilsætte nogle dråber flydende stevia. Server med isterninger og opbevar i køleskabet!

icetea3

English version

As promised, the “recipe” for homemade healthy ice tea. I went for a sourish and fresh version, so I used Lemongrass & Ginger tea, but any will do. If you opt for a more sweet version of ice tea, feel free to add some fluid stevia or some erythritol to it. The (easy) way to make it is this:

Steep 2-3 tea bags in a big can of cold water overnight. Mix in a couple of freshly squeezed lime fruits in the morning and the optional sweetener – and remember to remove the tea bags first thing in the morning, or else it will become too strong. Serve with ice cubes and store in fridge.

I wish you an amazing monday – I love the fresh start mondays always provide me with! I have a lot of work to do and probably some cleaning and tidying to do, so I’ll talk to you tomorrow xx

2 Comments on Homemade Lemongrass & Ginger Ice-Tea

 1. Regine
  29/06/2015 at 9:20 pm (1 år ago)

  Å, det er så godt å lage det selv! Fine bilder 🙂

  Svar
  • emiliehaaber
   30/06/2015 at 8:38 am (1 år ago)

   Takkkkk Regine! :-* Og ja det er – og endda så nemt!

   Svar