muffins

»A wonderful, gluten free morning!«

—–

Så blev det mandag morgen! Som jeg også skrev i går på min Instagram så startede ferien for alvor for mit vedkommende i går. Jeg viste på Snapchat (emiliehaaber) hvordan min familie og jeg var finkulturelle og tog på Bakken – og så har jeg ikke sagt for meget… Det var ikke maden de hev stjerner hjem på, og det var derfor dejligt at vågne op til hotelmorgenmad i dag. En dag i København bliver det til, jeg havde et par møder her, men det ene blev aflyst så i stedet står det på shopping.

For jer der har ferie og lidt ekstra tid til at hygge om morgenmaden disse dage, så kommer der her en opskrift på chia-muffins – perfekte til morgenbordet! Dobbel op på opskriften hvis det er til mere end to personer!

Forresten, så har jeg på fornemmelsen at mange af Jer allerede er på ferie – for der er lidt stille på statistikkerne og i kommentarfeltet herinde! Jeg håber det er derfor, og ikke fordi I allerede er kørt døde i bloggen haha? For der er SÅ meget godt på vej! Lad mig lige høre hvad I tænker? Og hvis I er på ferie – så hyg jer! Det er den dejligste tid på året!

Hvorfor chia?

Hvis ikke du allerede har hørt om chiafrø, må du næsten have boet på en sten. Jeg elsker alle slags frø, kerner og nødder og var hurtig til at implementere chiafrøene i mit køkken. Chiafrø indeholder en masse Omega-3 fedtsyrer som er essentielle for hele kroppen og herunder især hjernen – derudover synes jeg personligt, at chiafrø er med til at smøre kroppen indefra som en god olie. Chiafrø hører under kategorien Superfoods – og det med god grund.

muffins2

Recipe for 4 chia breakfast-muffins:

2 tbsp corn flour

2 tbsp coconut flour

1 tbsp chia seeds

1/2 spoon psyllium seeds

1/2 tsp baking powder

1 tsp sea salt

Mix the above and add the following:

1 egg

1-2 dl milk

1 spoonful of oil (preferably coconut or extra virgin olive)

Bake muffins at 200 degrees in 15-20 minutes.

English version

I have a couple of days here in Copenhagen, but my meeting got cancelled so I am headed out for a bit of shopping. If you have a little extra time for your brekkie these mornings then you should definitely try these chia muffins! Feel free to double up the recipe if you are more than 2 people for breakfast. Anywho I hope the reason why there is so quiet in here is because you’ve already gone away for holidays and not because you’re tired of being in here already haha? Let me know what you think! xx