Glutenfree Green Paleo Vegetable Bread

paleobread paleobread1

Godmorgen! Som lovet kommer her opskriften på det lækreste, grønne paleobrød. Jeg spiser ikke efter paleo-principperne – føler i bund og grund der er alt for meget kød indblandet, correct me if I’m wrong?? – men det er altid sjovt at prøve noget nyt, og med dette brød sparer man også lidt på kornprodukterne. Der er nemlig ingen i haha. Men som sagt, jeg spiser ikke efter hverken paleo, glutenfri, FODMAP og hvad det ellers hedder. Tværtimod har jeg gjort lige netop det man ikke skal, og blandet det hele sammen så jeg har lavet min egen måde at spise på! Jeg spiser lowcarb nogle dage, high-carb andre dage, stenalder ish en tredje dag og så videre. Men mest af alt spiser jeg bare normalt! Det eneste jeg ikke går ned på, er god kvalitet og vegetariske alternativer. Jeg har ikke spist andet end fisk og kylling de sidste 2-3 år snart, og jeg har elsket det! Jeg har ikke lidt afsavn på nogen måde, og de senere måneder har jeg faktisk skåret det ned til kun fisk.

På trods af dette, vil I aldrig opleve mig være belærende eller prædikende på nogen måde – hvad der fungerer for dig er godt for kun dig – og omvendt. Jeg passer min tallerken, og du passer din! Anywho her kommer i hvert fald opskriften på stenalderbrød med et twist! Jeg håber I kan lide det.

paleobread2 paleobread4 paleobread5

Recipe for one small bread

230 g blandede frø og kerner (jeg brugte denne) / 230 g mixed nuts and seeds (I used a blend of flax, sesame, roasted hazelnuts, sunflower etc.)

2 små æg / 2 small eggs

90 g græsk yogurt, skyr eller lignende / 90 g greek yogurt

2 tsk karry pulver / 2 tsp curry powder (can sub. other spice)

1-2 tsk havsalt / 1-2 tsp sea salt

2 store håndfulde skyllet, frisk spinat / 2 big handfuls of fresh spinach

½ dl koldt vand hvis nødvendigt / ½ dl cold water, if needed

How to: Bland ovenstående med en stavblender og kom i en lille aflang brødform. Bag i foropvarmet ovn i cirka 30 minutter

/ Mix the above with a hand mixer and place in a small bread pan. Bake in preheated oven for 30 minutes.

paleobread6

English version

Goodmorning you guys! As promised here is the recipe for the most savory and delicious paleo bread ever! Usually I don’t eat after any rules like paleo, glutenfree or any other kind, the only “rules” I follow is to never go down on high quality and also the fact that I haven’t eaten any kind of meat except fish and poultry over the last 2-3 years. I have loved it so far, haven’t been missing out on anything at all, and actually I feel like I am ready to take it one step further since I haven’t eaten chicken either over the last couple of months. Any who please notice, that I will never be preaching or anything when it comes to this. What works for you works for you, and the other way around. Enough babbling here is the recipe, and I hope you’ll enjoy it! xx


Follow me on Instagram here & on Bloglovin here

(Please note that this post contains affiliate links)